Dupa ce, in trecut, am participat la webinariile Iarpp ma asteptam ca organizarea sa fie foarte buna iar dinamica relationala impresionanta. Si chiar asa a fost.

Prezenta mea la acest simpozion, alaturi nu doar de alti colegi din Romania cu care am discutat pe marginea organizarii si a prezentarilor la care am participat, ci si alaturi de celelalte sute de analisti si terapeuti din intreaga lume, imi aduce acel tip de confirmare – nu crezi pana nu vezi. Oameni din intreaga lume s-au adunat impreuna pentru a vorbi . . . si nu numai pentru a discuta.

Pentru mine este impresionant si necesita un efort de a cuprinde ideea unei comunitati atat de diverse, un spatiu de discutie atat de liber. Prezentarile la care am participat direct sau cele despre care colegii mei mi-au spus, mi-au starnit nu doar curiozitatea ci si dorinta de a fi parte a unui asemenea spatiu dinamic-creativ si, la randul meu, de a ajuta la amenajarea unui asemenea spatiu in comunitatea mai mica, romaneasca. Atat de multe voci, cu atat de multe nuante.

In acelasi timp insa, privind fetele si expresiile, ascultand prezentarile si citind intrebarile de pe chat-uri…m-am simtit intr-un loc potrivit, fara a fi nevoie sa fac ceva anume. Prezenta voastra in acelasi loc cu prezenta mea, vivacitatea (aliveness) voastra la un loc cu  curiozitatea mea, zumzetul din background al dorintei de a fi impreuna pentru a face astfel de schimburi…eu unul le-am perceput de-a lungul desfasurarii acestui Simpozion.

Si stim cu totii ca asta nu se poate intampla in afara unui bun cadru.

Apoi, chiar in cadrul ultimei prezentari, a inceput sa se simta celalalt zumzet…pur si simplu am avut senzatia ca o parte din cei prezenti se grabeau sa intrebe…si mai erau multe intrebari in aer si nu mai era timp, si…Ahh…In acelasi aer se afla si nevoia sa mai vorbim un pic

Va sunt recunoscator tuturor pentru ocazia de a vedea lumea relationala asa…multumesc tuturor celor care au organizat acest eveniment nu doar pentru ca simpozionul a avut loc acum, in perioada asta pandemica ci si la inceput de an, un bun inceput. In acest simpozion am vazut inca odata confirmarea ca doar impreuna putem face lucrurile sa mearga.

Puteti citi articolul direct pe site-ul iarpp.net accesand urmatorul link.